11-03-09

Logeren in een hotel in de Ardennen

 

ardennen_1

 

Wie aan de Ardennen denkt, zal beslist beelden van natuur, cultuur, sport en gastronomie voor de geest halen. De weidse landschappen en schier eindeloze bossen, de vele fiets- en wandelroutes en de schilderachtige dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan, bezorgen de hotels Ardennen haar voor de rustzoekers zeer aantrekkelijk karakter. Niet zo ver van de deur en toch mijlenver weg van het drukke leven en het gebrek aan rust en natuur hier in Vlaanderen. Verblijven in een hotel Ardennen staat gelijk aan een een pure vakantie omringd door natuur, waar je met volle teugen van alle rust en vrijheid kunt genieten en gedurende je verblijf kunt leven op een gezapiger, gezonder ritme. Het is eigenlijk moeilijk te geloven dat een streek die strikt genomen niet zo heel groot is, zoveel moois te bieden heeft. Ondoordringbare bossen, klaterende riviertjes, romantische ruïnes, barokke rotsformaties en heerlijk golvende landschappen die zelfs een zwartkijker een lyrische bui bezorgen. En dan zijn er nog de weinig gekende of onvermoede schatten, verborgen in een grandioze natuur, in een soezend dorpje of... in de keuken van een verrukkelijk restaurantje. Velen filteren er dan ook vaak een verrukkelijk weekendje in een hotel Ardennen uit! Meer zelfs, de allermooiste streek van bij ons loopt over van de hoogstaande en uiterst charmante Ardennes hotels. In de Ardennen valt er altijd wat te beleven, zomer of winter, altijd valt er wel iets te beleven en is het er genieten geblazen.

De Ardennen kenmerken zich ook door een heel bijzondere diversiteit: verblijven in het uiterste zuiden in een hotel Aarlen, bijvoorbeeld in de mooie Auberge du Val d'Attert is een heel andere ervaring dan bijvoorbeeld logeren in een hotel Durbuy. Wie in Durbuy logeert kan immers genieten van het zelfverklaarde kleinste stadje ter wereld en een prachtige en inspirerende omgeving, wie kiest voor een hotel La Roche, weet zich geplaatst in het absolute epicentrum van de Ardennen en een van de meest bezochte stadjes, wie besluit om in een te blijven, kan van heel wat attracties gaan genieten: natuur, cultuur en natuurlijk het wereldvermaarde racecircuit. Ikzelf verkies logeren in Durbuy boven la Roche of Aarlen omdat ik de Ardennen daar het gezelligste vind. In een Aarlen hotel ben je trouwens strikt genomen al niet meer in de Ardennen, maar de meerderheid van de bevolking noemt al snel alles beneden de taalgrens 'Ardennen'.

In de buurt

 

luik

Ons kleine landje telt nog heel wat andere interessante streken en steden waar je als bezoeker steevast op je wenken wordt bediend en getrakteerd wordt op culturele, historische, architecturale en gastronomische hoogstandjes. Steden als Brugge, Gent en Antwerpen ontvangen jaarlijks horden toeristen en dit komt uiteraard niet vanzelf! Verblijven in een Antwerp hotel bijvoorbeeld brengt je recht in hart van de Rubensstad, met tal van bezienswaardigheden en interessante hotspots. Een weekend of langer in Antwerpen verzekert je van een bruisend verblijf in een stad boordevol leuks: stad van mode en diamant, stad van massa's winkels, van beschermde monumenten en stadsgezichten, van films, concerten en theater, van gastvrijheid en multiculturaliteit. Een weekendje weg in een hotel in Antwerpen, een city trip om van te genieten!

Ook in een hotel Brugge ben je waar je moet zijn als je houdt van interessante steden. Brugge is niet voor niets op de UNESCO lijst voor het werelderfgoed terechtgekomen: zowat de hele binnenstad ademt geschiedenis, pracht en praal maar ook de donkere middeleeuwen uit. Miljoenen komen jaarlijks afgezakt om in een Bruges hotel te logeren en van daaruit de magnifieke stad te ontdekken. Heel wat van deze hotels in Bruges liggen langs de eeuwenoude kasseistraatjes of steegjes, of langs een van die betoverende en wereldberoemde Brugse Reitjes. Het Hotel De Goezeput bijvoorbeeld biedt een mooie view over het oude Brugge, zonder overdrijven een van de beste hotels Brugge waar ik ooit heb gelogeerd.

Tijdens mijn verblijf in een hotel in Gent, namelijk het Hotel de Flandre ving ik hier en daar een zweem van een 'Brugs' gevoel uit, vooral dan in het historische stadscentrum, dat net zo mooi is als Brugge. Ook de kwaliteit van de Ghent hotels is vergelijkbaar met Brugge. Het opmerkelijkste verschil met verblijven Gent is eenvoudigweg dat de stad een pak hedendaagser, levendiger en pittiger is maar misschien dat de permanente aanwezigheid van maar liefst 30.000 studenten hier voor iets tussenzit!

Hostellerie Sainte-Cécile

 

Ardennen_Hostellerie Sainte-Cécile

Het Hostellerie Sainte Cécile deed in vroegere tijden dienst deed als een boerderij en vandaag volledig gerenoveerd werd tot een bijzonder een aangenaam Ardennen hotel. De ligging, in de prachtige Gaumestreek in het pittoreske dorpje Sainte Cécile laat je echt volledig tot rust komen. Dit hotel Ardennes is een en al pure, verrassende charme en absoluut een van de aangenaamste Ardennen hotel waar ik ooit al heb verbleven!

Hotel Les Merlettes

 

Ardennen_Les Merlettes

Hotel Les Merlettes ligt midden een altijd groene en immer kalme omgeving, aan de rand van de trekpleister La Roche en aan de oevers van de rivier de Ourthe. Dit Ardennes hotel, een prachtige vakantie meegemaakt daar! Van alle hotels Ardennen die ik ooit heb bezocht, een echt pareltje!

Hotel Val de l'Our

 

Ardennen_Val de L'Our

 

In het viersterren tellende Hotel Val de L'Our gaat het er erg idyllisch en pittoresk aan toe en zullen vooral liefhebbers van gastronomisch eten zich in hun sas voelen. Ook zij die gebrand zijn op prachtige wandelroutes of straffe mountainbiketochtjes zullen zich in dit Ardennen hotel meteen thuisvoelen. Dit hotel Ardennen ligt bovendien vlakbij de river de Our, waar België, Luxemburg en Duitsland hun drielandenpunt kennen, waardoor dit een van de hotels Ardennen is die in één van de bekendste stukjes van de Ardennen ligt.